OVERDRACHT

‘s Morgens als u uw kind brengt vindt er een mondelinge overdracht plaats. Ouders vertellen dan of er nog bijzonderheden zijn, bijvoorbeeld het kind heeft slecht geslapen of andere bijzondere gebeurtenissen. De leidsters kunnen hier dan op inspringen omdat ze weten wat er speelt.

Bij het ophalen van de kinderen vindt er weer een mondelinge overdracht plaats. De leidster verteld over wat het kind heeft gedaan, of het kind nog heeft geslapen en hoe lang en eventuele andere gebeurtenissen. Voor de oudere kinderen die geen schriftje meer hebben word er een dagverhaal geschreven die ouders kunnen lezen. Op deze manier kunnen ouders thuis ook met de kinderen praten over de belevenissen van hun kind bij de kinderopvang. Want niet alle kinderen vertellen wat ze allemaal op een dag gedaan hebben en zo krijgen deze ouders ook idee van wat hun kind heeft gedaan.

OVERDRACHT BABY’S

Voor de baby’s schrijven wij in hun schriftje, die ouders zelf dienen aan te schaffen, tot 1,5 jaar. Hierin staat geschreven wat de kleine overdag zoal gedaan heeft. Het belangrijkste is dan wel hoe het gegeten heeft, of het ontlasting heeft gehad en hoe vaak en of de kleine heeft geslapen en hoe lang. De belangrijkste dingen worden mondeling overgedragen en de rest lezen de ouders in het schriftje van hun kind.

Kinderopvang opvang klazienaveen Gras