VASTE DAGOPVANG 0 T/M 4 JAAR

Vaste dagopvang houdt in dat de kinderen op vaste dagen in de week gebracht worden. Bij Kindercentrum Klazienaveen worden de uren betaald die ouders hebben doorgegeven. Op basis daarvan wordt een contract opgesteld. Een voorbeeld is dat een ouder 2 dagen nodig heeft van 8 uur per dag per week, dan wordt er betaald voor 16 uur per week. Bij ons betaal je dus geen dagdelen maar alleen de uren die je nodig hebt. Een voordeel voor ouders is dus dat je niet voor uren betaald die je niet nodig hebt. Er moet minimaal 8uur per maand afgenomen worden. Komt u niet aan deze uren dan zullen ze wel in rekening gebracht worden.

FLEXIBELE OPVANG

Bij deze vorm van opvang verschillen de opvangdagen en opvanguren. Bijvoorbeeld de ene week wordt er 1 dag opvang afgenomen van bijvoorbeeld 6uur en de week daarop 2 dagen van 4uur. Wij hebben altijd plek voor flexibele opvang. Er moet minimaal 8uur per maand afgenomen. Komt u niet aan 8uur per maand dan wordt deze wel berekend.

VOORSCHOOLSE OPVANG

Bij deze vorm van opvang worden de kinderen die naar school moeten voor schooltijd bij ons gebracht. Dit kan vanaf 6.30uur. Kinderen die vroeg komen kunnen een broodje meenemen van huis er word dan rond 7.30u met de kinderen ontbeten. Wij brengen de kinderen naar school en halen ze ook weer op. Dit zullen we altijd zelf doen, niets geen taxibusjes. Wij vinden het belangrijk dat kinderen vaste gezichten zien op de groep en dus ook mensen die hen naar school brengen en ophalen.

BUITENSCHOOLSE OPVANG

Deze vorm van opvang houdt in dat wij zelf de kinderen van school halen. Wij zullen altijd herkenbaar zijn voor de kinderen en leerkrachten aan onze t shirts en of bodywarmers waar de naam van ons Kindercentrum opstaat. Als de kinderen bij de opvang zijn aangekomen gaan we eerst samen eten dit kan zijn om 12 uur brood of om 15.15 uur crackers of een koekje met drinken. We willen een huiselijke sfeer creëren dus praten ook even over de dag hoe het is gegaan op school en wat ze hebben gedaan. Daarna mogen de kinderen zelf kiezen wat ze willen gaan doen. Wij bieden elke dag activiteiten aan voor de kinderen. Ze mogen zelf kiezen of ze hier aan mee willen doen of dat ze liever iets voor hen zelf doen. We vinden dat kinderen na een schooldag moeten kunnen ontspannen dus niets moet het mag. Ook voor de buitenschoolse opvang geldt dat u minimaal 8 uur per maand moet afnemen. Komt u niet aan deze uren dan zullen ze wel in rekening gebracht worden.

PEUTERSPEELZAAL

In 2015 zijn we gestart met peuterspeelzaal. De peuterspeelzaal vind plaats op de dinsdagochtend en de donderdagochtend van 8.45 tot 11.45 uur. U neemt deze 2 dagdelen af, dat komt neer op 6 uur per week. De peuterspeelzaal is 40 schoolgaande weken per jaar geopend.

Kinderopvang opvang klazienaveen KDV
Kinderopvang opvang klazienaveen Gras