BUITENSCHOOLSE OPVANG ‘T SPEELKWARTIER

Buitenschoolse opvang ’t speelkwartier is voor schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. We kunnen 20 kinderen per dag opvangen op de groep. De buitenschoolse opvang word geleid door een vaste leidster die er in eerste instantie altijd is. Als er ziekte is, vakantie of verlof dan zal een andere leidster de groep overnemen. Omdat we kleinschalig zijn kennen de kinderen de andere leidsters ook goed.

ONTSPANNING

Wij vinden het belangrijk dat kinderen moeten kunnen ontspannen na een dag school. Daarom gaan we eerst gezamenlijk aan tafel en spreken we de dag door over wat ze op school hebben gedaan en of ze het leuk hebben gehad. Dit onder het genot van een beker ranja of een kopje thee, fruit een koekje of crackers. Daarna mogen de kinderen zelf kiezen waar ze mee willen spelen of dat ze juist even lekker willen lezen, televisie kijken of muziek willen luisteren. Iedere dag word er een knutselactiviteit en of een sport en spelactiviteit. De kinderen mogen zelf weten of ze hier aan deel willen nemen.

VRIENDJES

Als de groep het toe laat dan mogen de kinderen een vriendje of vriendinnetje meenemen naar de bso. Dit kan alleen als het van te voren is aangegeven en de groep het toelaat. Het is belangrijk dat het vriendje of vriendinnetje van uw kind opgehaald is voor dat u uw kind ophaalt. Bent u eerder dan de ouders van het vriendje of vriendinnetje van uw zoon of dochter, dan zal u moeten wachten of het vriendje of vriendinnetje mee moeten nemen.

SPORTCLUB OF EEN FEESTJE

Het is mogelijk dat wij uw kind naar de sportclub of feestje brengen en eventueel ook weer ophalen. Dit moet wel van te voren bij ons bekend zijn.

Geeft u dit op de dag zelf aan dan kan het zijn dat het in verband met leidster inzet niet mogelijk is om uw kind te brengen of op te halen.

BRENGEN EN HALEN

Wij brengen en halen de kinderen zelf. Er zal dus nooit een taxibusje ingehuurd worden en dat kinderen bij een voor hen vreemd persoon moeten instappen. Wij zijn bij school altijd te herkennen aan onze roze of blauwe jassen/t-shirts. De kinderen kunnen ons goed herkennen maar ook de leerkracht.

UITSTAPJES

In de vakantie worden er leuke dingen georganiseerd voor de kinderen en plannen we leuke uitstapjes. Mocht u kind er die dag niet zijn maar u kind wil wel graag mee doen dan kunt u dit bij de leidster aangeven dat uw kind dan ook komt. Als de groep vol is dan zullen we helaas, nee, moeten verkopen. Zorg er dus voor dat u het op tijd aangeeft.

Kinderopvang opvang klazienaveen tafels

PEDAGOGISCH BELEIDSPLAN

Hier kunt u het pedagogisch beleidsplan van De Buitenschoolse opvang ’t speelkwartier inzien.

Kinderopvang opvang klazienaveen Gras