KINDERDAGVERBLIJF “CALIMERO”

Bij Kinderdagverblijf ‘Calimero’ worden kinderen opgevangen in de leeftijd van 8 weken tot 4 jaar. We kunnen 16 kinderen per dag opvang op deze groep. Er staan vaste leidsters op de groep. Omdat we kleinschalig zijn kennen de kinderen alle leidsters en de leidsters alle kinderen. De kinderen worden opgevangen in huiselijke sfeer. De groep en het materiaal afgestemd op de leeftijd en de belevingswereld van de kinderen. Wij vinden het belangrijk dat kinderen worden geprikkeld en gestimuleerd in hun ontwikkeling. Zo hebben wij verschillende hoeken op de groep, namelijk:

  • Poppenhoek
  • Bouwhoek
  • Leeshoek
  • Babyhoek

De kinderen zijn vrij om te spelen waar ze dat willen. In iedere hoek worden de kinderen geprikkeld om hun fantasie de vrije loop te laten.

Kinderopvang opvang klazienaveen speelgoed

POPPENHOEK

In de poppenhoek is een huis nagebootst. Zo is er een keuken met een oven, kastjes, wasbak met kraan, een fornuis met pannen,verschillende soorten groenten,kopjes,broodjes etc. Maar ook een tafel met stoelen een poppenbed, commode, maxi cosi en kleertjes voor de pop.

In deze hoek staan dingen die kinderen thuis ook hebben, alleen is mama dan aan het koken in de keuken of verzorgd het jongere broertje of zusje.
In de poppenhoek kunnen de kinderen hun eigen spel spelen en vaak zien we dat ze de thuissituatie nabootsen: koken,afwassen,baby in bad doen etc. Ze betrekken bij hun spel de dagelijkse dingen die thuis ook gedaan worden.

BOUWHOEK

In de bouwkoek kunnen kinderen kiezen uit verschillende materialen,waaronder:

  • Lego
  • Houten treinset
  • Blokken
  • Autogarage

Vaak zien we dat kinderen samen torens gaan bouwen of een treinspoor aanleggen. Zo leren ze samen te spelen en dingen te delen en gaan ze samen op in het spel. Kinderen leren op deze manier van elkaar en door elkaar.

BABYHOEK

In de babyhoek spelen de jongste kinderen. Het speelmateriaal is dan ook afgestemd op de leeftijd en de belevingswereld van deze jonge kinderen. Zo hebben we een babygym staan, deze prikkelt onder andere het grijpreflex van de baby’s. We hebben veel speelgoed met leuke melodietjes en andere geluiden die de baby’s stimuleren om het voorwerp te bewegen en leren ze dingen te ontdekken. De babyhoek is afgeschermd door een grondbox zodat ze er rustig kunnen spelen.

LEESHOEK

Hier kunnen de kinderen zich even rustig terug trekken om een boekje te lezen. Vaak gaan de kinderen met hun boekje op de bank zitten. Na het broodje eten gaan de kinderen op het kleed even rustig een boekje lezen of is er een leidster of stagiaire die de kinderen voorleest.

PEDAGOGISCH BELEIDSPLAN

Hier kunt u het pedagogisch beleidsplan van het kinderdagverblijf Calimero inzien.

Kinderopvang opvang klazienaveen Gras