ONZE VISIE & DOELSTELLING

Wij vinden het belangrijk dat een kind zich vertrouwd en veilig voelt bij de dagopvang,bso en of peuterspeelzaal. De leidsters hebben hier een groot aandeel in. Daarom werken wij bij Kindercentrum Klazienaveen met vaste leidsters op de groep zodat de kinderen zich veilig kunnen hechten. Als een kind zich veilig voelt in de groep en bij de leidsters dan zal het kind zich goed kunnen ontwikkelen en veel van zich zelf laten zien.

Spelen met plezier

Wij leren kinderen elkaar te helpen, samen te werken en te delen.
Ook leren ze zelfstandig keuzes maken, conflicten oplossen en rekening houden met anderen.

Ook zijn wij op een speelse manier bezig met de taalontwikkeling,rekenen en het bevorderen en stimuleren van de fijne en de grove motoriek. Maar, misschien wel het allerbelangrijkste: er wordt véél plezier gemaakt!

Gezond groot worden

Bij Kindercentrum Klazienaveen ligt het accent op gezondheid en bewegen. En de ontwikkeling van de kinderen op motorisch gebied maar ook taalontwikkeling en andere aspecten die belangrijk zijn voor de ontwikkeling van het kind. Dat is voor iedereen belangrijk, maar zeker voor kinderen in de groei. Daarom zorgen wij voor gezond en gevarieerd eten en stimuleren we kinderen veel te bewegen.
Met de kleintjes doen we actieve spelletjes in de buitenspeelruimte en als het weer het niet toelaat in het speellokaal van de school.

De buitenschoolse opvang kinderen bieden we dagelijks sport en/of spel aan.

Kwaliteit

Kwaliteit staat in ons werk voorop. Zo stellen wij hoge eisen aan de kwaliteit ons kindercentrum en het personeel. Dit betekend dat wij voortdurend zullen werken aan verbetering op alle aspecten binnen ons kindercentrum.

Veiligheid

Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel en daar hebben we ook de nodige aanpassingen voor getroffen in ons kindercentrum, zodat kinderen veilig bij ons kunnen spelen.

Professioneel

Al onze pedagogisch medewerkers zijn goed opgeleid, ze hebben een kind gerelateerde opleiding met minimaal SAW 3niveau. Ook hebben al onze pedagogisch medewerkers een cursus kinder- EHBO gedaan.

Kindgericht

Elk kind is uniek en waardevol. Wij accepteren kinderen zoals ze zijn en wij hebben vertrouwen in het vermogen van de kinderen. Dit vermogen wordt door ons gestimuleerd, zo kan een kind zijn en groeien tot wie hij werkelijk is.

PUK EN KO

VVE-activiteiten

Wij bieden voor- en vroegschoolse educatie aan. Hier gebruiken wij het programma Puk en Ko bij. Puk en Ko werkt doelgericht aan de doorgaande ontwikkelingslijnen voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Die met name gericht is op de taalontwikkeling. Daardoor legt Puk en Ko een goede basis voor het basisonderwijs.

Wij werken met Puk bij de dagopvang en bij de peuterspeelzaal. Wij werken op beide groepen aan het zelfde thema. We werken aan een Puk thema 4 tot 6 weken en dan zal er weer een ander thema gekozen worden.

Kinderopvang opvang klazienaveen puk en ko

”Kinderopvang in een warme, vertrouwde en stimulerende omgevingssfeer waar plezier en kwaliteit voorop staan!”

Kinderopvang opvang klazienaveen Gras